Lukácsné Dávid Krisztina

Lukácsné Dávid Krisztina

Bemutatkozás

2012-ben a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán, Egészségpszichológia szakon kiváló minősítéssel végeztem, majd felvételt nyertem a Kátai Gábor Kórház Pszichiátriai Osztályára, mint pszichológus. Ezáltal alkalmam nyílt a Debreceni Egyetem OEC Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusi képzését rezidensként elkezdeni.

A Kátai Gábor Kórházban egyéni pszichoterápia és szupportív betegvezetés keretei között főként a szorongásos zavarok, a hangulatzavarok, a személyiségzavarok, a szomatoform zavarok, az impulzuskontroll zavarok, illetve a szuicid veszélyeztetettség kezelésének területén szereztem tapasztalatot. Pszichotikus zavarral – főként szkizofrénia, szkizoaffektív zavar – diagnosztizált páciensek részére tartottam csoportterápiás foglalkozást. A pszichodiagnosztikai munka során jártasságot szereztem a Rorschach-teszt és az MMPI (személyiségtesztek), a MAWI (intelligencia teszt), illetve számos tünetbecslő skála alkalmazásában.

A Jósa András Oktatókórház Onkoradiológiai Osztályán 2014 júliusától dolgoztam, ahol értékes tapasztalatokkal gazdagodtam a daganatos páciensekkel való szupportív-, pszichoterápiás- és csoportterápiás foglalkozás területén. Munkaköröm kiterjedt az osztály pácienseinek, illetve hozzátartozóiknak pszichológiai ellátására. 2016-tól a Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Osztály daganatos betegeinek ellátásával bővült a pszichológusi tevékenységem.

2016 augusztusában a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályán helyezkedtem el, ahol az egyéni pszichoterápiás-, a csoportterápiás- illetve pszichodiagnosztikai tevékenység területén gyarapíthattam tovább tudásomat.

2017. január 1-jétől a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán dolgozom klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként. A fekvő- és járóbetegek ellátása mellett pszichodiagnosztikai tevékenységet végzek, valamint csoportterápiákat tartok.

Módszerspecifikus képzés keretei között integratív hipnoterápiát tanultam. Önismereti tapasztalataimat pszichodráma csoportban, illetve integratív pszichoterápiában szereztem.

 

Szakmai tapasztalat:

 

2017 -

Klinikai szakpszichológus

Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház

Felnőtt Pszichiátriai Osztály/ Pszichológiai Részleg

2016 - 2017.

Pszichológus

Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Pszichiátriai Osztály

2014 - 2016.

Pszichológus

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (Jósa András Oktatókórház)

Onkoradiológiai Osztály

2012 - 2014.

Pszichológus

Kátai Gábor Kórház

Pszichiátriai Osztály

Módszerspecifikus képzettség

Integratív hipnoterapeuta (szakdolgozat megírása folyamatban)

Önismereti sajátélmény

Pszichodráma önismereti csoport 250 óra

Integratív pszichoterápiás egyéni önismeret (2015-jelenleg is)

Írjon nekünk!

Lépjen velünk kapcsolatba