Lukács Márton

Kedves érdeklődő, üdvözlöm a Lelked-Rajta oldalán!

Lukács Márton vagyok a Lelked-Rajta pszichológiai magánrendelő klinikai szakpszichológusa, és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Pszichológia részlegének vezető szakpszichológusa.

2012-ben a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán végeztem Egészségpszichológusként, utána pedig a Kenézy Kórház és Rendelőintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán helyezkedtem el. Az osztályos munkám során a pszichodiagnosztikai vizsgálatokon túl, számos betegcsoport pszichés ellátásáért vagyok felelős. Az egyéni pszichoterápiás foglalkozások mellett csoportos keretek között is tartok terápiás üléseket, illetve relaxációs foglalkozásokat, mind a betegeknek, mind pedig az osztályon dolgozó szakembereknek.  Fontos számomra, hogy pszichológusként ne zárkózzunk be a saját terápiás terünkbe, hanem a szakmánkat körülvevő, sokszor az ismeretek hiányából fakadó misztikumot segítsük lebontani. A továbbképzések során ezt szem előtt tartva választom meg előadásaim témáját. Az osztályos teendők mellett ambuláns formában is foglalkozom páciensekkel, akik különféle zavarokkal (Posttraumás stressz zavar, Pánik zavar, Hangulat zavar), problémákkal keresik fel a pszichiátriai osztály ambulanciáját.

Szakmai fejlődésem, illetve a pácienseim érdekében folyamatosan képzem magam. A második szakvizsgámra való (pszichoterapeuta) felkészülés mellett módszerspecifikus képzés keretei között Integratív Hipnoterápiát és Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) terápiát tanultam, illetve tanulok.  Elengedhetetlennek tartom, hogy a szakirodalom szoros követése mellett, a saját lelki folyamataimat is tanuljam, ezért önismereti munka keretei között, mind a mai napig egyéni önismereti terápiába járok.

Kórházi keretek között az újonnan létrehozott Hospice Osztály munkájában is részt veszek, ahol mind a betegeket, mind a hozzátartozókat kísérem és segítem. A kórházi munka mellett gyászfeldolgozó csoportokat tartottam cégek, és sportklubok számára is.

2017. Januárjától a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztály Pszichológia részlegének vezető szakpszichológusaként segítői munkám kiegészült a részleg munkájának koordinálásával. Előadóként is rendszeres résztvevője vagyok országos konferenciáknak, szakmai napoknak, illetve továbbképzéseknek. Az Általános Orvosi Kar 5.-6. éves hallgatói számára pszichológiai előadásokat illetve konzultációkat tartok mind magyar, mind angol nyelven. Továbbá szakmai vezetője vagyok az 5. éves pszichológus hallgatók Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában töltött szakmai gyakorlatának.

Mindezen tapasztalok birtokában várom magánrendelésemen, hogy az Ön problémájára is megtalálhassuk a megoldást!

 

Szakmai tapasztalat:

 

2022 -

szakmai koordinátor helyettes

klinikai szakpszichológus, szakpszichoterapeuta

Debreceni Egyetem Klinikai Központ

Klinikai Szakpszichológiai Központ

2023 -

Vezető klinikai szakpszichológus, szakpszichoterapeuta

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus

Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

2017 - 2023

Vezető klinikai szakpszichológus, szakpszichoterapeuta

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus

Felnőtt Pszichiátriai Osztály/ Pszichológiai Részleg

2016 - 2017.

Klinikai szakpszichológus

Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

Felnőtt Pszichiátriai Osztály/ Pszichológiai Részleg

2012 - 2016.

Pszichológus

Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Szakvizsgák

Pszichoterápia (2020)

Felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia (2016)

Módszerspecifikus képzettségek

EMDR szakpszichoterapeuta (Eye Movement Desensitization and Reprocessing Therapy)

Integratív szakpszichoterapeuta (KIP, Ego-state, NLP)

Kognitív és viselkedés szakpszichoterapeuta

Önismereti sajátélmény

Pszichodráma önismereti csoport 250 óra

Pszichodinamikusan orientált egyéni önismeret (2013-jelenleg is)

Írjon nekünk!

Lépjen velünk kapcsolatba